Martin Olsson skadad då Helsingborg tappade segern

Både Helsingborg och Kalmar behövde vinna, men inget av lagen gjorde det. Det är nog inget lag som åker nöjt från Olympia efter resultatet 1-1.

– Det är trist att vi inte får med oss tre poäng för det hade varit väldigt viktigt, säger Kalmarmålskytten Edvin Crona till SVT Sport.

Helsingborg började bra och tog ledningen redan efter 14 minuter. Max Svensson väggade sig fram med nederländaren Anthony van den Hurk och lade snyggt in bollen vid främre stolpen.

Svensson hade senare också ett läge att utöka till 2-0 för Helsingborg som överlag var vassare i första halvlek.

Andra halvlek blev tyngre för skåningarna.

Olsson utgick skadad

I den 66:e minuten tog HIF-kaptenen Martin Olsson sig för sitt högra lår och kunde inte spela vidare. Jakob Voelkerling Persson kom in som ersättare för Olsson som var uttagen till Janne Anderssons senaste landslagstrupp, men som inte kunde delta på grund av coronasmitta i HIF.

Efter mittbackens uttåg tog Kalmar över och var jättenära att kvittera två gånger om efter en frispark från vänsterkanten.

Den gången blev det inget mål, men kort därefter spelade istället Filip Sachpekidis snyggt in bollen till den 20-årige inhopparen Edvin Crona som satte in kvitteringen.

Kalmar tog över spelet helt och hade två jättelägen på kort tid, men Helsingborgsmålvakten Alexander Nilsson tog bägge två med snygga räddningar.

Kalmar fortsatte att pressa, men fick inte in fler bollar.

– Vi har ett så pass bra tryck i andra havlek så vi hade kunnat göra ett andra mål. Det är trist att vi inte får med oss tre poäng, säger Crona.

Martin Olsson är besviken på hur hans lag agerade efter att han gick av.

–  Jag tycker att första halvlek kändes bra. Vi är det bättre laget och vi skapar fler lägen. Även första femton i andra halvlek, men sedan får de målet. Jag tycker vi borde visa mer karaktär då det står 1-1 och att vi är det lag som vill vinna, säger han till SVT Sport och fortsätter: