Rasmus Jönsson blev tvåmålsskytt för Helsingborg. Foto: Bildbyrån

Helsingborg vann i allsvenska återkomsten

Uppdaterad
Publicerad

Nykomlingen Helsingborg besegrade fjolårstvåan IFK Norrköping hemma på Olympia med 3-1. Stor segerorganisatör var Rasmus Jönsson med två mål.

– Riktigt kul att spela i allsvenskan, säger Rasmus Jönsson till SVT Sport.

Helsingborg gjorde sin första allsvenska match på tre år när de mötte IFK Norrköping i hemma i premiären. Helsingborg började bäst och fick en drömstart när Rasmus Jönsson gjorde 1-0 efter en hörnvariant.

Norrköping kom tillbaka och den förre HIF-spelaren Jordan Larsson kvitterade rättvist i den 20:e minuten med ett snyggt volleyskott. Larsson valde att inte fira målet framför sin forna hemmapublik.

– Det är klart det kändes speciellt idag. Jag har stor respekt för Helsingborg, det är min hemstad och jag har lärt mig väldigt mycket där, säger Larsson till SVT Sport.

Innan den första halvleken var slut hade Jönsson även skickat in 2-1 sedan Wanderson frispelat anfallaren som kunde runda Isak Pettersson och lägga in den.

Norrköping ägde bollen i den andra halvleken, men kunde inte kapitalisera, utan istället kunde Andri Rúnar Bjarnason placera in 3-1 med en yttersida.

– Riktigt kul att spela i allsvenskan, säger Rasmus Jönsson till SVT Sport.

Allsvenskan

Helsingborgs IF logo

Helsingborgs IF

3 - 1

IFK Norrköping logo

IFK Norrköping

Olympia, Helsingborg
Publik: 11455
Domare: Stefan Johannesson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.