I dag gjorde Henrik Larsson sitt första träningspass med nygamla föreningen. Foto: Bildbyrån

Henrik Larsson efter första HIF-träningen

Publicerad

Henrik Larsson är tillbaka som tränare för Helsingborgs IF. På måndagen gjorde han sitt första träningspass med nygamla föreningen.
– Grabbarna visade framfötterna och det såg ut precis som jag hade tänkt mig, säger Larsson efter premiärträningen.

Efter nedflyttningen och det tragiska avslutet med Helsingborgs IF 2016 är Henrik Larsson nu tillbaka som huvudtränare på Olympia.

På måndagen genomförde han – tillsammans med sin ledarstab – sin första träning i HIF-dressen.

– Det kändes bra, det var bra tempo där ute. Grabbarna visade framfötterna, det såg ut precis som jag hade tänkt mig. För egen del handlar det mycket om att titta hur allting ser ut och bilda mig en uppfattning om vad jag kan ändra på och hur mycket jag vill ändra på det, säger Henrik Larsson.

Den 28 juni väntar återstart i allsvenskan – då åker fjortondeplacerade HIF till Örebro för en viktig match.

– Svårt att säga hur mycket jag hinner förändra På nåt sätt hoppas jag att vi i ledarstaben kan sätta den prägel vi vill ha.

Hur vill du att ditt Helsingborg ska se ut?

– Jag ska titta lite grann och analysera vad vi måste förbättra och inte försöka ändra för mycket. De har haft ett spelsystem som truppen är van vid, och hur mycket jag kan ändra får jag känna mig för på träningarna som kommer.

Hur mycket har du saknat det här?

– Det är klart man har längtat tillbaka till Sveriges högstaliga. Draget kring allsvenskan är enormt för tillfället och jag ser verkligen fram emot det här, säger ”Henke”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer