Henok Goitom tränar med AIK

Uppdaterad
Publicerad

Han försvann till spanska La Liga. Men efter Getafes degradering är anfallsstjärnan Henok Goitom tillbaka i AIK.

31-åringen lämnade klubben efter 114 tävlingsmatcher, 52 mål och 27 assist för att pröva lyckan i Spanien. Kontraktet med Getafe sträckte sig över säsongen. Nu är han tillbaka i träning med AIK och vad det innebär är ännu oklart.

”Den före detta AIK-spelaren Henok Goitom kommer med start idag att träna med AIK Fotboll under en tid framöver”, skriver klubben på sin hemsida.

Tvåa i skytteligan

Huvudpersonen själv twittrade friskt under derbyt mellan AIK och Djurgården. Forwarden kom tvåa i allsvenskans skytteliga ifjol efter 18 mål på 29 matcher.

Till Fotbollskanalen säger sportchefen Björn Wesström så här angående Goitom är på väg tillbaka till klubben:

– Det vill jag inte kommentera, i såna fall skulle vi gå ut med det.

Sparkade nyligen Alm

Det har varit turbulent i AIK den senaste tiden och nyligen sparkade man tränaren Andreas Alm och ersatte honom med Rikard Norling.

Tyst om framtiden

Henok Goitom deltog i dagens träning på Karlberg men tränade mestadels med de spelarna som hade rehabträning. Efter träningspasset var det en reserverad spelare som mötte pressen.

Hur känns det att vara tillbaka och träna här med AIK?

– Det är alltid trevligt att träna på Karlberg. Det är alltid skönt att komma tillbaks där man fick sin karriär pånyttfödd. Men jag är här för att hålla igång.

Men hur ser framtiden ut?

– Just nu så håller jag bara igång här i AIK. Jag tycker att laget ska ha fokus på sina tre sista matcher som finns så att all fokus ska var på de ska göra inför nästa match, jag ska inte ta bort deras fokus något sätt, säger Henok Goitom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.