Henrik Larsson. Foto: Bildbyrån

Henrik Larsson backar upp Janne Andersson efter Zlatans kritik

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic riktade kritik mot Janne Andersson och anklagade förbundskaptenen för att rata spelare med utländsk härkomst.

Nu går Henrik Larsson ut och backar upp Janne.

– Jag tycker det är tråkigt för Janne. Den Janne jag känner är enligt min uppfattning inte rasist, säger Larsson i podden Nemo möter en vän.

Det var för en och en halv månad sedan som Zlatan Ibrahimovic riktade kritik mot Janne Andersson för att inte ha haft med spelare med utländsk bakgrund i landslaget.

ARKIV: Här kritiserar Zlatan Janne Andersspn (8 oktober)

Nu väljer den tidigare landslagsstjärnan Henrik Larsson att ta Janne Anderssons sida i podden Nemo möter en vän.

– Att bli anklagad för det, när man inte är det, måste vara tungt. Jag tycker det är tråkigt för Janne. Den Janne jag känner är enligt min uppfattning inte rasist, säger Larsson.

Han utvecklar och säger att det framför allt var personen Janne som tog den största smällen, inte förbundskaptenen Janne.

– Det blev inte bra för Janne som människa först och främst. Och han har ju uttryckt att han blev väldigt ledsen.

Trots ordbråket mellan Zlatan och Janne utesluter inte Henrik Larsson att stjärnan kan spela EM.

– Är han bara tillräckligt bra tror jag nog att Janne kommer tänka på det. När du spelar ett mästerskap ska du ha med dina bästa spelare. Sedan vet jag inte vilken effekt det kan få på gruppen.

ARKIV: Här bemöter Janne Andersson Zlatans kritik (11 oktober)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.