Foto: Bildbyrån/TT

Henry: Ek kommer inte backa om Arsenal

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ek har sedan tidigare gjort det tydligt att han vill köpa Arsenal.

Nu bekräftar Thierry Henry, som är en av tre Arsenallegendarer som stöttar Ek, att Spotifygrundaren Daniel Ek har kontaktat Arsenals ägare med intentionen att köpa klubben.

– Han vill återskapa Arsenals DNA, identiteten som enligt mig gått förlorad sedan länge, säger Henry till Sky Sports.

Henry – Arsenals bästa målskytt genom tiderna – bekräftar nu att han tillsammans med klubblegenderna Dennis Bergkamp och Patrick Vieira stöttar Eks planer. De tre formar en rådgivande grupp till Ek, enligt nyhetsbyrån AFP.

Den amerikanska ägarfamiljen Kroenke har kritiserats i åratal av klubbens supportrar. Kritiken har tilltagit efter att Arsenal var en av de tolv klubbarna som låg bakom den hårt kritiserade ”superligan”. Tusentals supportrar har samlats för att protestera och på Twitter har hashtaggen ”#KroenkeOut” trendat. Ägarfamiljen har dock uppgett att en försäljning av klubben inte är aktuell.

– Jag vill upprepa att Daniel inte kommer att backa – han kommer att vara där och se om de vill sälja, säger Henry och varnar samtidigt för att processen kan bli lång och svår.

Daniel Ek uppgav i förra veckan att han säkrat pengarna för att lägga ett bud på klubben, som han varit supporter av sedan barnsben.

– Jag är väldigt seriös. Jag har säkrat pengarna för det, och planerar att lägga ett övertygande bud och jag hoppas att de lyssnar på det, sade han i en intervju med tv-kanalen CNBC.

KLIPP: Spotifygrundaren Daniel Ek lägger bud på Arsenal (28 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.