Spotifys ägare Daniel Ek tänker buda på Arsenal Foto: TT Nyhetsbyrån

Spotifygrundaren Daniel Ek lägger bud på Arsenal

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ek, grundare till Spotify, planerar att lägga bud på Arsenal – trots att ägaren Stan Kroenke inte vill sälja.

– Jag har säkrat pengarna för det, och planerar att lägga ett lockande bud och jag hoppas att de lyssnar på det, säger han i en intervju till tv-kanalen CNBC.

Arsenal är en av de tolv klubbarna som låg bakom den hårt kritiserade ”superligan” och sedan dess har ägarfamiljen Kroenke fått utstå hård kritik.

Samma dag som tusentals Arsenalsupportrar samlades utanför hemmaarenan för att protestera mot ägarna skrev den svenske Spotifygrundaren Daniel Ek på Twitter att han var intresserad av att köpa klubben.

Nu meddelar Daniel Ek att intresset är seriöst och att han planerar att lägga ett bud.

– Jag har varit en Arsenalsupporter sedan jag var åtta. Arsenal är mitt lag, jag älskar deras historia, spelarna och supportrarna. Jag ser en stor möjlighet att sätta en riktig vision för att klubben ska ta sig tillbaka till storhetstiden, säger han.

– Jag är väldigt seriös. Jag har säkrat pengarna för det, och planerar att lägga ett lockande bud och jag hoppas att de lyssnar på det.

Tränaren backar Kroenke

Ägarfamiljen har redan sagt att det inte är aktuellt att sälja klubben.

Arsenals spanske tränare Mikel Arteta har visat sitt stöd för de nuvarande ägarna, och säger att deras engagemang i klubben är äkta.

– Om de (supportrarna) skulle få möjligheten att lära känna dem är jag säker på att de skulle bli överraskade, säger Arteta.

ARKIV: Alan Shearer invald i Premier Leagues Hll of Fame (27 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.