SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson har bekräftat allsvenskans startdatum. Foto: Bildbyråm

Herrallsvenskan börjar 14:e juni

Uppdaterad
Publicerad

Svenska fotbollförbundet och Svensk elitfotboll har tidigare kommunicerat ut ”början på juni” som tid för premiär för herrallsvenskan. I dag berättar Karl-Erik Nilsson för Fotbollskanalen att förbundsstyrelsen planerar 14 juni som premiärdag och att man innan dess ska ha spelat klart Svenska cupen.

14 juni, det är datumet alla allsvenska supportrar har att förhålla sig till. Det är nämligen datumet som Svenska fotbollförbundets förbundsstyrelse har satt som premiärdatum för herrallsvenskan, det säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson till Fotbollskanalen.

Svenska cupen är även den, som bekant, uppskjuten och är tänkt att spelas i månadsskiftet maj/juni.

– Ja, ambitionen är att den ska slutföras innan den tilltänkta allsvenska starten, som är planerad till den 14 juni. Det handlar om första halvan av juni månad som svenska cupen kan avslutas på i sådana fall. Det är planen, att inte blanda ihop svenska cupen med seriespelet. De ska leva två separata liv, säger Nilsson till Fotbollskanalen.

Premiärdatumet är preliminärt och förutsatt att Folkhälsomyndighetens rekommendationer tillåter spel vid tillfället.

ARKIV: Djurgårdens sportchef: ”Ha en bra ekonomisk sits” (11 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.