Ozan Kabak i närkamp med Bayern Münchens Rober Lewandowski. Foto: Bildbyrån

Hetaste övergångarna under Deadline day

Uppdaterad
Publicerad

Januarifönstret stänger.

I dag är det Deadline day i fotbollseuropa – sista dagen att köpa och sälja spelare.

Här uppdaterar vi de hetaste övergångarna.

Deadline day

Norrman till Everton

Everton har värvat den norske anfallaren Joshua King från Championship-klubben Bournemouth.

King har skrivit på ett kontrakt fram till sommaren, men med option till förlängning. King har spelat i Bournemouth sedan 2015 och gjort 53 mål på 184 matcher.

Landslagsman till Liverpool

Liverpool lånar in backen Ozan Kabak från tyska Schalke 04 i Bundesliga. 20-årigen har spelat sju matcher för det turkiska landslaget och lånas in resten av säsongen.

Liverpool förstärker backlinjen

Liverpool har stora hål att fylla i backlinjen efter att Virgil van Dijk Joe Gomez skadat sig. Under måndagskvällen presenterades mannen som ska lösa mittbackskrisen. 25-årige Ben Davies från Championship-laget Preston North End.

Mittbacken kan även spela ute till vänster och har en ansedd passningsfot.

Samtidigt går 19-åringen Sepp van den Berg i motsatt riktning, försvararen lånas ut från Liverpool.

Landslagsbacken lämnar storklubben

Pierre Bengtsson har gjort sitt i FC Köpenhamn. Åtminstone för den här gången. Den danska storklubben meddelar på sin hemsida att 32-åringen från Kumla lånas ut till ligakonkurrenten Vejle fram till sommaren.

Bengtsson har återvänt till startelvan i landslaget under året som gick men har efter ett tränarbyte i Köpenhamn fått skralt med speltid.

Banusic lämnar Montpellier – klar för Roma

Marija Banusic fortsätter sin resa mellan länder och klubbar. Nu byter hon Montpellier i franska ligan mot Roma i den italienska, uppger TV4 Fotbollskanalen.

dan • Några heta rykten så här långt?

Tveksamt om några stora stjärnor byter klubb i kväll? Men Liverpool verkar vara nära att göra klart med en mittback eller två. Klopps lag har ju som bekant stora skadebekymmer centralt i backlinjen.

Micke Jansson • Hej, Status kring Simon Thern, blir det Djurgården?

Svenska fönstret stänger inte i kväll. 31 mars gäller. Så Bosse & Co. har gott om tid på sig om de vill ha in Thern till lagbygget.

Khedira återvänder till Tyskland

VM-guldmedaljören från 2014 Sami Khedira lämnar frysboxen i Juventus för Hertha Berlin.

– Jag känner mig bra fysiskt och vill använda erfarenheterna jag har skaffat mig de senaste åren för att hjälpa laget och leda Hertha BSC till sportsliga framgångar, säger Khedira i ett uttalande till klubbens hemsida.

Sami Khedira lämnade Stuttgart för Real Madrid 2010. Sen 2015 har han spelat i Juventus.

Från Degerfors till norska succélaget

Degerfors får klara sig utan backen Axel Lindahl i återkomstsäsongen i Allsvenskan. 25-åringen har skrivit på ett kontrakt med de norska mästarna Bodö/Glimt som sträcker sig över 2023.

Svensk 17-åring till Roma

Benjamin Tahirovic lämnar Vasalund för Roma. 17-åringen spelade 26 matcher i Ettan Norra förra säsongen när Vasalund tog klivet upp till Superettan och kommer till en början att placeras i Romas U19-lag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.