Paulos Abraham lämnar AIK. Foto: Erik Simander/TT

Paulos Abraham lämnar AIK för Groningen

Uppdaterad
Publicerad

I fjol slag Paulos Abraham igenom, med fyra mål för AIK.

Nu lämnar 18-åringen Sverige.

Han är klar för nederländska Groningen.

– Jag känner mig redo för att ta nästa steg, säger han.

Det blev bara ett år i AIK för den Brommapojkarna-fostrade anfallaren Paulos Abraham. Efter fyra mål den gångna säsongen står det nu klart att han flyttar till nederländska Groningen. Abraham blir utlånad från AIK till och med juni, och blir därefter såld. Hans kontrakt med Groningen gäller till sommaren 2026.

– Jag känner mig redo för att ta nästa steg när jag nu skriver på för FC Groningen och det är med spänning som jag ser fram emot vart det ska ta mig, säger Paulos Abraham på AIK:s hemsida.

”Kort sejour i AIK”

AIK tycks vara nöjt med försäljningen.

– Vi kan konstatera att det blev en kort sejour i AIK, vilket så klart är ett bevis på att AIK är en bra språngbräda ut i Europa. Paulos har sedan dag ett varit tydlig i sin ambition om sitt nästa steg och har jobbat hårt för att ta sig dit. Jag vill ta tillfället i akt att tacka spelare och ledare runt Paulos som varit med och bidragit till att han idag får denna möjlighet – och AIK i slutändan en betydande intäkt i tuffa tider, säger AIK:S sportchef Henrik Jurelius på klubbens hemsida.

AIK skriver inte den exakta övergångssumman, men meddelar att försäljningen av Abraham hamnar i ”klass IV”, vilket innebär att de tjänar mellan 10 och 20 miljoner kronor netto på försäljningen.

ARKIV: Allsvenska stjärnan: Paulos Abraham (8 juni):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.