”När jag spelar fotboll – är det för honom jag gör det”

Uppdaterad
Publicerad

Paulos Abraham värvades från Brommapojkarna till AIK i vintras och rankas som en av Allsvenskans största talanger.

17-åringen väntas få sitt genombrott den här säsongen och i SVT Sports serie ”Allsvenska stjärnan” berättar han om uppväxten i Husby som präglades av sin storebrors bortgång.

– Det var en tuff tid, men när jag spelar fotboll nu är det för honom jag gör det, säger han.

Paulos Abraham uppväxt har till stora delar präglats av sin storebror Henoks bortgång. Det var för tio år sen, när Paulos var åtta år som hans bror gick bort i sömnen pga ett hjärtfel. Det var Henok som introducerade honom för fotbollen och enda sen hans död är det han som Paulos Abraham spelat för när han äntrat gräsplanen.     

– Det var tufft, men man lär sig att leva med det. Jag tänker på honom varje gång jag spelar fotboll. När jag gick till AIK var det stort för mig med tanke på det som hänt min bror. Jag vill göra honom stolt.

Vilka lärdomar har det här gett dig, med tanke på din unga ålder?

– Att man inte kan ta något för givet. Vad som helst kan hända. Fotbollen har varit ett sätt för mig att uttrycka mig på. Den hjälpte mig att återfå glädjen under den här perioden. 

I avsnittet följer vi även med Paulos Abraham till fritidsgården i Husby och ringer upp hans mentor, landslagsstjärnan Robin Quaison.

Se hela avsnittet på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.