Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Nyfödda tvillingar med kolik gav fotbollsspelaren Astrit Ajdarevic en extra utmaning vid sidan av fotbollen. Foto: SVT

Nyfödda tvillingar höll Ajdarevic vaken: ”Lätt var det inte”

Uppdaterad
Publicerad
I SVT Sports nya reportageserie ”Allsvenska stjärnan” öppnar Astrit Ajdarevic upp om det speciella fjolåret.
Svensk mästare med Djurgården men samtidigt ett tufft första halvår med nyfödda tvillingar med kolik.
– Det var tufft i början, dom sov och åt inte så bra första halvåret. Det blev inte många timmars sömn, säger han till SVT Sport.

I SVT:s nya reportageserie träffas vi några av allsvenskans största profiler. Först ut är Astrit Ajdarevic från regerande mästaren Djurgården, som nu ska försöka försvara guldet.

– Det kommer inte vara fint, det kommer vara tomt utan våra fans. Men det är nu vi kommer visa vår storhet, säger han inför den allsvenska premiären.

Ajdarevic var inte ett av lagets mest framstående guldhjältar och öppnar här upp om det speciella fjolåret utanför planen. I mars, bara några veckor innan den allsvenska starten blev han och frun Mimoza föräldrar för första gången, till två pojkar. Det första halvåret var tungt, då tvillingarna hade kolik vilket innebar minimalt med sömn för föräldrarna.

– Det var tufft i början, dom sov och åt inte så bra första halvåret. Det blev inte många timmars sömn. Som tur är har min fru varit stark och vi har fått hjälp från nära och kära. 

Det här var mitt under brinnande säsong. Hur påverkade det dig?

– Jag vill inte göra det som en bortförklaring, det har jag aldrig gjort. Men det klart att det kan ha sina för- och nackdelar. Lätt var det inte. Jag ska inte säga att det var på grund av det som jag inte presterade. Det kan ha varit det, men jag kommer inte säga det själv. Jag är bara glad att dom är friska och växer, det slutade ändå bra. 

Se hela första avsnittet av ”Allsvenska stjärnan” här i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer