Oscar Hiljemark (till vänster) gör succé i Palermo. Foto: Bildbyrån

Hiljemark hyllas efter målsuccén

Uppdaterad
Publicerad

U21-EM-guld i somras.

Och nu under hösten har Oscar Hiljemarks succé fortsatt.

I går gjorde Palermo-spelaren två mål borta mot Milan – och ligger tvåa i Serie A:s skytteliga.

U21-EM-hjälten Oscar Hiljemark har fått en lysande start på sin karriär i Serie A-laget Palermo. I går gjorde han båda Palermos mål i 2–3-förlusten borta mot Milan på San Siro. Nu hyllas han.

– Hiljemark är en mittfältare som utvecklas mycket, även taktiskt. Det är klart att det blir så i vår liga som är väldigt utmanande på det området. Det är en väldigt ung kille och både ledarstaben och klubben tror jättemycket på honom, säger tränaren Giuseppe Iachini enligt Gazetta dello Sport. 

Serie A

Bäst betyg i laget

Palermo har länge varit intresserat av Hiljemark.

– Presidenten och scouterna i klubben hade redan innan U21-EM ögonen på honom. När tillfället presenterade sig att värva honom gav alla sitt godkännande. I Sveriges U21-lag spelade han framför allt på ett tvåmannamittfält, men vi trodde att han  kunde utvecklas till en utmärkt innermittfältare och så blev det, säger klubbens

Hiljemark, som under förra säsongen stundtals var bänkad i PSV Eindhoven, fick av Gazzetta dello Sport bäst betyg av samtliga spelare i matchen: En sjua.

Han ligger tvåa i Serie A:s skytteliga med tre gjorda mål totalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Serie A

Mer i ämnet