Chelsea går mot historisk CL-final Foto: TT

Historisk CL-final för Chelsea

Svenskmötet mellan Bayern München och Chelsea såg ut att gå mot övertid.

Men i den 83:e minuten avgjorde Pernille Harder i 4–1 vinsten. En historisk CL-final för Chelsea.

– Det är en fantastisk känsla, och riktigt roligt att vara i en final och framförallt att den spelas i Sverige, säger Jonna Andersson till SVT Sport.

90 minuter. Det var allt som stod mellan Chelsea och den första Champions League-finalen på Kingsmeadow.

Chelsea-tränaren Emma Hayes har tidigare förlorat CL-semin två gånger. Men i dag satte sig hemmalaget i förarsätet direkt och självförtroendet lös om Londonlaget.

I den tionde minuten kom kontringsläget från Chelseas största stjärnor. Fran Kirby fick bollen på egen planhalva, drev bollen till offensiv planhalva – och spelade fram till Sam Kerr som passade bollen tillbaka till Kirby som i sin tur placerade in bollen bakom Bayerns målvakt.

När knappa halvtimmen var spelad kvitterade Bayern München. Sarah Zadrazil drämde till med ett rejält skott utanför straffområdet och det fanns inte på världskartan att Ann-Katrin Berger skulle rädda det skottet.

Både Amanda Ilestedt och Hanna Glas kom till start för Bayern. Och Magdalena Eriksson för Chelsea. Men svenskorna var nästintill osynliga under den första halvleken.

Pernille Harder avgjorde

I den 83:e minuten fick Bayern en frispark emot sig precis utanför boxen och den förvaltade hemmalaget.

Jess Carters inlägg hittade en omarkerad Pernille Harder som nickade in bollen 3–1.

Det skulle dock inte bli några enkla slutminuter för hemmalaget när Ilestedts Bayern ökade trycket. I slutminuterna var även Bayerns målvakt med i offensiven. Och i det ett av de sista försöken rensade Magdalena Eriksson bollen på mållinjen.

Det skulle Chelseas främsta målskytt Kirby ta vara på och i den 94:e minuten placerade hon in slutresultatet 4–1. Historisk CL-final för Chelsea, men även för Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Zećira Mušović.

– Det är ett mål som klubben har haft och framförallt det här året. Att få uppnå och komma till en final med Chelsea känns helt fantastiskt, och att det är den första också. Det ser jag verkligen framemot, säger Andersson.

Chelsea spelar Champions League-final mot Barcelona den 16 maj i Göteborg.