Serbiska landslagsanfallaren Milica Mijatović blir BK Häcken FF första nyförvärv. Foto: BK Häcken

Historiskt första nyförvärv klart för Häcken

Uppdaterad
Publicerad

BK Häcken FF har värvat sin första spelare.

På lördagen presenterades den serbiska landslagsanfallaren Milica Mijatović.

– Jag kommer till ett välkänt lag med stor kvalitet, säger hon i ett pressmeddelande.

I veckan stod det klart att Göteborg FC blir BK Häcken FF. Och nu har klubben under sin nya regi gjort klart med sitt första nyförvärv.

Den damallsvenska klubben har gjort klart med den serbiska landslagsspelaren Milica Mijatović, 29.

– Jag kommer till ett välkänt lag med stor kvalitet, som gjort bra resultat, och jag tror att jag kommer att passa in bra i laget och spelstilen. Jag är en teknisk spelare som är bäst när jag är involverad mycket, en kombinationsspelare, säger hon till klubbens hemsida.

Har spelat i Hammarby

Hon kommer närmast från en kortare tid i cypriotiska Apollon Limassol, dessförinnan var hon med och tog Melbourne City till mästartiteln i australiska W-League. Hon har även ett förflutet i Sverige då hon gjorde elva matcher i Hammarby säsongen 2018.

Lagets tränare Mats Gren är nöjd med sitt nyförvärv.

– Milica är en spelare med stor internationell erfarenhet, mycket bra spelförståelse, bra kombinationsspelare, passningsspelare och poängspelare. Hon kommer att tillföra en hel del offensivt och passar bra in i vår spelstil, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.