Svenska mästarlaget i nya kläder – första träningen som Häckenspelare

Uppdaterad
Publicerad

Svenska mästarna Göteborg FC har en ny hemmaplan och en ny skepnad.

När Stina Blackstenius och hennes lagkompisar kom till jobbet i dag gjorde de det för första gången som BK Häcken FF-spelare.

– Man var nervös när man skulle åka hit i dag, säger Blackstenius till SVT Sport.

Nu har det första flyttlasset från Valhalla i centrala Göteborg gått. I dag gjorde BK Häcken FF, tidigare Göteborg FC, sin första träning på sin nya hemmaarena, Bravida Arena.

Ny presschef, ny ordförande, nya träningskläder. Ja, det var mycket som var nytt.

– Det är klart att det var speciellt att åka hit idag. Man var nervös och det kändes som att man skulle till en träning för första gången, säger Stina Blackstenius.

För Elin Rubensson var det extra speciellt. Hon gjorde sitt första träningspass med boll sedan sonen Frans kom till världen den 22 december.

– Det kommer ta ett tag att komma in i det och säga att man spelar i BK Häcken, säger Rubensson.

Lotta Ökvist skrev på mitt i kaoset när det fortfarande inte stod klart hur Göteborg FC:s framtid skulle se ut. Det kom att bli rätt bra, tycker hon.

– Jag skrev på för Kopparberg Göteborg, men jag spelar för BK Häcken nu. Det är samma lag och samma tränare, så det spelar ingen roll. Jag tror bara att det kommer att bli bättre.

KLIPP: Klart: Häcken tar över Göteborg FC (28 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.