Julia Roddar flyttar till Washinton Spirit. Foto: Bildbyrån

Julia Roddar om proffsäventyret: ”Ska bli jättehäftigt”

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i Häckens övertagande av Göteborg FC försvinner en landslagsspelare från klubben.

Julia Roddar väntar bara på visum innan hon inleder sitt utlandsäventyr i Washinton Spirit.

– Jag har tänkt på det ett tag och nu är jag 28, så jag ville testa, säger hon till SVT Sport

Göteborg FC blev i dag BK Häcken FF – men man kommer till Hisingen med en spelare kort. Landslagsyttern Julia Roddar, 28, har mitt i turbulensen gjort klart för ett proffsäventyr i USA.

– Även om det har varit turbulent ett tag så hade jag tagit chansen om allting var som vanligt. Jag kände att jag var redo. Nu kommer jag till en stad 40 minuter från Washington med fina träningsmöjligheter. Det ska bli jättehäftigt att få uppleva det, säger Roddar.

Damlandslaget i fotboll

Övergången är klar. Washington Spirit vill ha Roddar på plats så snart som möjligt, men tvingas vänta eftersom Roddars visum inte kommit än.

28-åringen kom till Göteborg från Kvarnsveden inför säsongen 2018 och har gjort sju A-landskamper. Förutom sitt nya äventyr ser Julia Roddar också fram emot att följa sitt gamla lag.

– Jag tror att det kommer bli jättebra med Häcken. Förutsättningarna är fina och det ska bli kul att se hur det går för dem.

KLIPP: Häcken tar över Göteborg FC (28 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet