Sverige jublar efter 2–0 mot Slovakien Foto: Bildbyrån

Sverige avslutade EM-kvalet med 6-0 mot Slovakien

Redan EM-klara Sverige avslutade kvalet med att vinna i Slovakien med 6-0.

– Jag tycker att vi har full kontroll matchen igenom. De har bara ett avslut på hela matchen. Vi har gjort det vi ska och tagit oss till ett mästerskap till, säger lagkaptenen Caroline Seger i SVT:s sändning.

Sverige hade 25-1 i avslut på mål i denna ensidiga match.

Damlandslaget i fotboll

Efter drygt 20 minuter fick Sverige en billig straff, där domaren hade sett en omfamning i samband med en hörna. Det blev inledningen till målfesten.

– Det var en bjudning, svårt att se något på bilderna, säger SVT Sports expert Markus Johannesson om situationen.

Svag straff av Seger

Caroline Seger slog en svag straff, lågt och löst till vänster, och målvakten tippade ut bollen till hörna. Efter hörnan kunde Filippa Angeldahl kruta in bollen för 1-0 distinkt i nättaket efter att det slovakiska försvaret inte fått bort bollen. I andra halvlek rullade hon också in sitt andra mål för matchen för avslutande 6-0 med efter att inbytta Olivia Schough elegant räddat kvar bollen i spel.

2-0 kom efter en dryg halvtimme efter en ny hörna. Återigen hade de slovakiska spelarna svårt att få bort bollen och Linda Sembrant kunde slå in den.

3-0 kom efter en frispark i slutet av den första halvleken där den slovakiska målvakten helt feltajmade bollbanan, som fastnade hos en massa spelare, innan den kom loss till Fridolina Rolfö som från snäv vinkel via ett motståndarben satte bollen i nät.

Sverige har redan kvalificerat sig för EM i England 2021 men ställde trots det upp med en stark elva.

KLIPP: Caroline Seger: ”Ett svenskt lag siktar alltid på medalj”

Så startade Sverige:

(4–3–3): Jennifer Falk – Hanna Glas, Amanda Ilestedt, Linda Sembrant, Jonna Andersson – Filippa Angeldahl, Kosovare Asllani, Caroline Seger – Rebecka Blomqvist, Stina Blackstenius, Fridolina Rolfö.

Avbytare: Emma Holmgren (mv), Zecira Musovic (mv), Filippa Curmark, Magdalena Eriksson, Pauline Hammarlund, Julia Roddar, Sofia Jakobsson, Nathalie Björn, Emma Kullberg, Anna Anvegård, Hanna Bennison, Olivia Schough.