Foto: TT Nyhetsbyrån

Holländskt depp efter svenska skrällen: ”Svårare nu”

Uppdaterad
Publicerad

2-1-segern mot Frankrike smakade fågel hos det svenska landslaget.

För den holländske lagkaptenen Arjen Robben smakade skrällen inte lika gott.

– Det blir svårare nu, säger han till Algemeen Dagblaad.

Det svenska jublet visste inga gränser när Ola Toivonen skruvade in det avgörande 2-1-målet hemma mot Frankrike i går kväll.

För Nederländerna – som under nygamle förbundskaptenen Dick Advocaat siktat på sno andraplatsen i VM-kvalgruppen från Sverige – är det inte lika glada miner efter knallen på Friends Arena.

VM-kval fotboll

”Blir svårare nu”

Lagkapten Arjen Robben hade hellre sett Frankrike rycka som gruppetta medan man själva kunde gå ikapp Sverige.

– Jag hoppades att Sverige skulle förlora, då hade vi fått ett bra grepp om andraplatsen i gruppen. Vi har fortfarande vårt öde i egna händer men det blir svårare nu, säger Robben till Algemeen Dagblaad efter 5-0-segern mot Luxemburg.

”Vi måste vara väldigt bra”

Efter gårdagskvällens omgång toppar nu i stället Sverige gruppen med bättre målskillnad än Frankrike. Nederländerna är grupptrea, tre poäng bakom Sverige och Frankrike. Och spelschemat är tufft. Robben och kompani reser till Frankrike nästa omgång i slutet av augusti, och avslutar hemma mot Sverige i oktober.

– Det går ju faktiskt att vända på det och vara positiv, nu kan vi vinna gruppen också. Hur som helst innebär detta att vi måste vara väldigt bra efter sommaren, säger Robben.

VM-kvalgrupp A

Spelade matcher, målskillnad och poäng

Sverige 6; +8; 13

Frankrike 6; +6; 13

Nederländerna 6; +7; 10

Bulgarien 6; -3; 9

Vitryssland 6; -7; 5

Luxemburg 6; -11; 1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet