Holmberg segerdirigent mot Häcken

Regerande mästarna har brummat igång.

Mot Häcken kom fjärde segern på de senaste sex omgångarna i allsvenskan och segerdirigent blev Kalle Holmberg som dubblade sin målskörd för säsongen.

– Vi är bra nu, säger Erik Berg till Dplay efter segern.

Djurgården kom till hemmamötet med Häcken med ny energi efter derbysegern över AIK senast.

Kalle Holmberg inledde målskyttet efter 20 minuters spel, när han utnyttjade slarv av försvaret i Häckens straffområde och petade in en målvaktsretur fram till 1-0.

Om anfallarens första mål i halvleken kom till aningen slumpartat och efter slarv, var det andra desto snyggare.

Då fick Holmberg bollen utanför straffområdet, blev av med sin bevakning via en läcker skottfint och tryckte sedan upp bollen i nät strax under Jonathan Rasheeds högra kryss.

Rasheed hade blivit inbytt efter halvtimmens spel då Peter Abrahamsson klivit av skadad, och det var redan då Häckens andra byte i matchen efter att Ali Youssef klivit av skadad efter dryga kvarten.

Wålemark kvitterade

Dessförinnan Holmbergs drömträff på tilläggstid av den första halvleken, åstadkom Häcken en vacker kvittering. Blott 18-åriga Patrik Wålemark avslutade ett vackert anfall när han höll sig framme vid den bortre stolpen.

I den andra halvleken stängde Djurgården matchen tidigt.

Redan i den 47:e spelminuten fick Stockholmslaget en frispark ute till vänster. Jacob Une Larsson nickade ner inlägget och Erik Berg klackade bollen vidare in i nät.

– Jag hinner knappt reagera. Inte mycket att göra, jag touchade bollen lite bara, säger Berg till Dplay om klackmålet och fortsatte:

– Vi gör en bra match. Vi startar halvdåligt och de får styra. Men sedan kommer vi in i det bra när vi gör mål och det rullar på. Vi är bra just nu och stabila där vi styr matcherna på ett fint sätt.

Holmberg hade gjort två mål tidigare och står nu på fyra fullträffar totalt.

Segern innebär att Djurgården är ny tabelltrea i allsvenskan. Häcken är femma i tabellen.