Sebastian Holmén kallas in i herrlandslaget. Foto: Bildbyrån

Holmén kallas in i Blågult: ”Kompletterar mittbackspositionerna”

Uppdaterad
Publicerad

Tunt på backsidan. Då kallar Sverige in Sebastian Holmén till kvällens träningsmatch mot Danmark.

– Vi har beslutat oss för att kalla in Sebastian för att komplettera mittbackspositionerna, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren.

Det är inte bara Danmark som saknar spelare inför matchen i Brøndby.

Sverige får klara sig utan bland annat mittbackarna Victor Nilsson Lindelöf och Filip Helander, som stoppas från matchen på grund av coronarestriktioner i Storbritannien.

Herrlandslaget i fotboll

Därför kallas tidigare Elfsborgsförsvararen Sebastian Holmén in i truppen för att förstärka centrala backlinjen.

– Den ursprungliga planen var att avvakta Danmarksmatchen, men nu blev det möjligt för oss att plocka in Sebastian tidigare och då beslöt vi oss för att göra det, säger Peter Wettergren till förbundets hemsida.

Gjort fem landslamper

29-åringen, som i dag spelar för nederländska Willem II, har gjort fem landskamper för Sverige.

Det stora samtalsämnet inför matchen har varit coronakaoset som drabbat det danska landslaget, där nio spelare satts i karantän då de eventuellt varit i kontakt med bekräftade coronafall. På tisdagen gick danska förbundet ut med att anfallaren Robert Skov samt en person från staben har testats positivt för covid-19.

Landskampen börjar 19.30 i kvälll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet