Emma Holmgren har debuterat för Lyon. Arkivbild. Foto: TT

Emma Holmgren fick debutera för Lyon

Uppdaterad
Publicerad

I somras tog Emma Holmgren steget från Eskilstuna till Lyon.

Nu har den svenska målvakten fått debutera för den franska storklubben.

– Jag ska göra mitt bästa för att få möjligheten igen, säger hon till SVT Sport.

Emma Holmgren fick chansen mellan stolparna i söndagens ligamatch borta mot Soyaux. En match Lyon vann med klara 6–1.

I vanliga fall är Christiane Endler given mellan stolparna men i dag var hon förpassad till bänken – och Holmgren fick i morse reda på att hon skulle debutera i tävlingssammanhang.

– Det har gått bra på träningarna den senaste tiden och det är ett tufft spelschema som väntar, så det är kul att få förtroendet, säger hon.

”Allt går snabbare”

Holmgren släppte dock in ett mål redan efter sex minuter. Något hon inte är helt nöjd med.

– Det är såklart jättetråkigt att släppa in ett mål, speciellt när man vinner så stort. Det ligger väl delvis lite på utespelarna men jag hade nog kunnat komma ut på den bollen bättre. Förutom det misstaget så kändes det bra under matchen, säger hon.

Är det fler starter att vänta inom en snar framtid?

– Det är klart att jag hoppas på det. Att släppa in ett mål i en sådan här match är inte kul, men jag hoppas att de fortsätter att se på träningarna vem jag är och vad jag har att ge.

Holmgren blev klar för Lyon i augusti efter en halv säsong i damallsvenska Eskilstuna. Och 24-åringen märker att fotbollsvardagen ser annorlunda ut nuförtiden.

– Allt går så mycket snabbare och det är mer tekniskt. Framför allt är spelarna smartare och snabbare. Det är ganska stor skillnad, säger hon.

Rätt val

Känner du att du har utvecklats mer sedan du kom till Lyon?

– Spelar man och tränar med bättre spelare kommer utvecklingen. Det är klart att man känner att man utvecklas.

Lite mer än två månader in på utlandsäventyret känner Holmgren – som har fått chansen i några av Peter Gerhardssons landslagstrupper – att hon har gjort rätt val.

– Det har varit väldigt mycket hela tiden med språk, fotbollstänk och allt sådant. Men jag har kommit in väldigt bra i laget och trivs väldigt bra, säger hon.

KLIPP: Fridolina Rolfö målskytt för Barcelona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.