Almuth Schult och Nilla Fischer. Foto: Bildbyrån/TT

”Hon har en exceptionell personlighet”

Uppdaterad
Publicerad

Nilla Fischer och tyska målvakten Almuth Schult har varit rumskompisar under åren i Wolfsburg.

I morgon ställs de mot varandra när Sverige och Tyskland möts i VM-kvartsfinal.

– Hon har en exceptionell personlighet, och gör mycket för damfotbollen – både på och utanför planen, säger Schult till Radiosporten.

I sex års tid har Nilla Fischer och Tysklands målvakt Almuth Schult varit rumskompisar. De båda landslagsspelarna har blivit nära vänner under åren i tyska storklubben Wolfsburg.

Inför morgondagens möte i kvartfinalen i ett hett Frankrike har Schult bara bra ord att säga om Fischer.

– Hon har en exceptionell personlighet, och gör mycket för damfotbollen – både på och utanför planen. Hon slåss för jämlika villkor, hon slåss emot rasism, och mot homofobi. Hon är en idol för många idrottare, inte bara inom fotbollen, säger Schult till Radiosporten.

Den 28-åriga målvakten tror på ett prestigefyllt möte.

– Sverige är ett land med lång historik inom damfotbollen så jag tror det blir en prestigefylld match. Och vi vill behålla historiken vi har mot dem, säger Schult.

Sedan 1993 har Sverige bara vunnit två tävlingsmatcher mot Tyskland – och förlorat 21.

– Det finns en känsla av att vi kan vinna matchen och det är en bra sak att börja med. Men vi vet också att Sverige är ett bra lag med mycket erfarenhet. Sverige har mer mästerskapsrutin än vad vi har men det spelar inte så stor roll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.