Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Publiken vände sig emot Inter Miami när Messi blev kvar på bänken. Foto: Skärmdump/Bildbyrån.

Hongkongs regering kräver förklaring efter Messi-besvikelse

Uppdaterad
Publicerad

40 000 personer fyllde Hong Kong Stadium för att se Lionel Messi.

Men superstjärnan förblev på bänken genom hela träningsmatchen – vilket fick stora delar av publiken att skrika efter återbetalning och Hongkongs regering kräver svar.

– Vi är extremt besvikna, säger idrottsministern i ett uttalande.

Inter Miami är på en världsturné inför att MLS-säsongen drar igång. Ett av stoppen var Hongkong där Messi och hans gäng skulle ställas mot ett lokalt All Stars-lag, en match som blev närapå slutsåld inom en timme när biljetterna släpptes i december.

Men den förväntansfulla publiken blev besvikna då Lionel Messi spenderade hela söndagens match på bänken.

Vid slutsignalen var det massvis av burop och busvisslingar och många i publiken skanderade efter återbetalning för matchbiljetterna.

Besvikelsen sträckte sig även till Hongkongs regering som uttalade sig efter matchen.

Hör uttalandet i spelaren ovan.

Avtal krävde speltid

Hongkongs regering hade skrivit ett avtal med arrangören där det stod att Lionel Messi skulle spela minst 45 minuter i matchen. Men med tio minuter kvar av matchen fick myndighetspersonal informationen om att argentinaren inte skulle spela alls.

Idrottsminstern Kevin Yeung säger att arrangören nu kan gå miste om 20 miljoner kronor, på grund av avtalsbrott.

– Vi har inte betalat ut några pengar än. Vi kommer att utvärdera hur evenemanget föll och ut och därefter bestämma hur vi ska hantera sponsorskapet, säger Yeung.

Tränarens förklaring

Inter Miamis huvudtränare Gerardo ”Tata” Martino sa att Lionel Messi inte byttes in under matchen då argentinaren dras med en skada som bar stor risk att förvärras vid spel.

– Vi förstår folkets besvikelse och vi ber om ursäkt till dem. Men jag hoppas att de kan förstå att om det fanns möjlighet till spel så hade det skett. Men vi tog det här beslutet då det fanns stor risk, sa han på efterföljande presskonferens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.