Hope Solo. Foto: TT

Hope Solo bryter tystnaden: ”Vår familj är stark”

Uppdaterad
Publicerad

Den förra stjärnmålvakten Hope Solo greps i torsdags för rattfylleri och barnmisshandel efter att ha hittats utslagen i bilen med sina två barn i baksätet.

Nu bryter hon tystnaden.

”Vår familj är stark och omgiven av kärlek”, skriver hon på Twitter.

Den förra amerikanska landslagsmålvakten greps efter att ha uppmärksammats för att i över en timme ha suttit helt utslagen i förarsätet i en bil utanför ett köpcentrum – med sina tvååriga tvillingar i baksätet. Poliserna som kom till platsen skrev i rapporten att de kände lukten av alkohol.

Solo åtalas nu för rattfylleri, motstånd mot polis i samband gripandet och barnmisshandel. Hon släpptes senare och hennes advokat, Rich Nichols, sade i ett uttalande att ”historien är betydligt mer mångbottnad än vad de initiala anklagelserna vittnar om”.

Solo skriver på Twitter att hon kommer att kunna ”delge mer fakta i sinom tid”. Hon skriver också att barnen mår bra.

”De är starka, intelligenta, glada och livfulla och vi gör allt för att för att ge dem ett så bra liv som möjligt. Barnen njuter av solen i North Carolina, äter isglass och leker på tomten”, skriver hon.

Den 28 juni ska hon inställa sig i domstol.

Solo är tvåfaldig olympisk mästare med USA och har även ett VM-guld på meritlistan. Hon fick lov att sluta i landslaget efter kontroverser i samband med OS 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.