Hope Solo. Foto: Bildbyrån

Hope Solos liv blir film

Uppdaterad
Publicerad

Från fotbollsplanen till bioduken.

Det ska nu göras en biografisk film om USA:s tidigare stjärnmålvakt Hope Solo.

Hope Solo – som var tongivande när USA vann OS 2008 och 2012 och VM 2015 – ska till Hollywood. 37-åringen, som slutade för tre år sedan, hamnade under, och även efter, sin karriär i fokus för sina uttalanden. Och nu anses hennes personlighet, uppväxt och karriär vara så intressant att det ska bli en storfilm.

– Hope Solo är en naturkraft som var en banbrytare för kvinnliga idrottare, både som spelare och människa. Och historien om hennes liv kommer att inspirera många kommande generationer, säger Christine Crokos som ska regissera filmen till Deadline.

Utöver de idrottsliga fram- och motgångarna hade Solo en turbulent relation med sin far som under en kort tid kidnappade Hope och hennes bror. Och 2014 greps hon för två fall av misshandel, men i fjol lades åtalet ner.

Filmen, som ännu inte har någon titel, produceras av samma bolag som bland annat gjort Oscarsnominerade Hacksaw Ridge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.