Sundsvalls Pol Roige Rodriguez jublar efter 0-2 mot Kalmar. Foto: Bildbyrån

Hoppet inte ute för Sundsvall – vann i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvall hade inte vunnit en allsvensk fotbollsmatch sedan april.

Det ändrade laget på borta mot Kalmar.

Nya tränaren Tony Gustavsson och hans mannar fick fira en 2–0-seger som gav tre ytterst välbehövliga poäng i bottenstriden.

– Det var en väldigt skön seger, det var inte den vackraste fotbollsmatchen men tre poäng var det absolut viktigaste i dag, säger Johan Blomberg till Radiosporten.

Mycket kan hända på tre dagar. I lördags var det 24 grader varmt och det bjöds på en mycket bra allsvensk fotbollsmatch mellan Kalmar och Häcken. Då var det högt tempo, många nålchanser och riktigt underhållande fotboll.

På tisdagen var det tolv plusgrader, folktomt på läktarna och en fotboll som definitivt inte värmde i snålblåsten.

Kanske var det stundens allvar som fick Kalmar och Sundsvall att spela väldigt försiktigt. De tre poängen som stod på spel var mycket viktiga för båda lagen, för Sundsvall nästan livsviktiga.

Hägg Johansson missade

Det hände inte mycket under första halvlek, men när det gjorde det var det Kalmars 19-åriga talang Nils Fröling som kunde sätta lite fart och hade lagets enda avslut på mål.

Sundsvall fick mycket hörnor, men de hade svårt att utnyttja dem. Fram till två minuter återstod av första halvlek. Lagkapten Carlos Garcia kom högst, Lucas Hägg Johansson var på bollen, men den gick via stolpen in i mål.

Ett mycket viktigt mål. Och ett mål som gjorde att Sundsvall fick lite lugn i sitt spel.

Sundsvall har kontakt

”Giffarna” tätade till rejält i defensiven, låg rätt och när spelarna väl vann bollen var de noga med att inte bara slå bort den. Sundsvall fortsatte att vinna hörnor det var också på en sådan som 2–0-målet kom. Den här gången genom Pol Rodriguez som mycket vackert pricksköt in bollen från straffområdeslinjen.

Kalmar, som också är i stort behov av poäng, hade mycket svårt att skapa chanser. Det var på fasta situationer de främsta chanserna kom, men utan att ge utdelning.

– Vi gör ingen bra match över huvudtaget och är tvåa på det mesta, säger Rasmus Elm.

Sundsvall kunde utan några större problem hålla undan och har i och med de tre poängen kontakt med lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Segern var nya tränaren Tony Gustavssons första – och lagets första i allsvenskan sedan april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.