José Mourinho lämnar Lowry Hotel i Manchester under tisdagen. Foto: TT.

Hotellgäst Mourinho checkar ut efter 895 dagar

Uppdaterad
Publicerad

Efter att José Mourinho sparkats som tränare för Manchester United var det dags att checka ut från det lyxhotell som varit hans bostad sedan 6 juli 2016, kort efter att han tog över det prestigefyllda jobbet. Det har gått 895 dagar á 6800 kronor natten vilket ger en nota på 6,15 miljoner kronor.

– En varningssignal att han bott på hotell, säger SVT Sports expert Markus Johannesson i Morgonstudion.

Mourinho fick under ett möte på tisdag förmiddag reda på att han fått fått sparken från storklubben, två dagar efter den förödmjukande 1-3-förlusten mot rivalen Liverpool, vilket lämnar United på sjätte plats i ligan – 19 poäng efter ledande Liverpool.

Trots att Mourinho så sent i januari förlängde kontraktet till sommaren 2020 och blev världens bäst betalde tränare med en årslön på nästan 180 miljoner kronor har han inte brytt sig om att skaffa en egen bostad utan bott på hotell.

– Jag är lite skeptisk. Jag tror att man behöver acklimatisera och etablera sig för att göra det grundläggande, säger SVT Sports expert Markus Johannesson i Morgonstudion och fortsätter:

– Man får inte glömma bort att han är en fantastisk tränare med väldigt bra resultat tidigare, men det har varit en varningssignal att han bott på hotell.

Var säker på att få stanna

Rykten om hans avgång har cirkulerat hela hösten men portuguisen har varit självsäker.

– De säger att jag lever farligt, men jag tror inte det. Om de skickar iväg mig, har du någon aning om hur mycket pengar de skulle vara tvungna att ge mig? sade Mourino till den italienska tidningen La Repubblica i början av september.

Enligt Daily Record kommer det att kosta United 275 miljoner kronor att sparka Mourinho. I jämförelse med det är 6,15 miljoner kronor i hotellnota rena minibarskostnaden.

55-åringen tros bege sig till London där hans familj finns. Hans dotter Matilde gick ut från Londons universitet i somras och hans son José Mourinho Jr spelade för Fulham till i april 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.