Hovrättsförhandling mot allsvensk spelare Foto: TT

Hovrättsförhandling för Kingsley Sarfo inleds

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleds hovrättsförhandlingen mot den i tingsrätten dömde fotbollsspelaren Kingsley Sarfo. Malmö-spelaren som sparkades från sin allsvenska klubb efter domen har nekat till brotten och överklagat domen.

Tingsrättsdomen mot den allsvenska fotbollsspelaren Kingsley Sarfo överklagades och nu inleds hovrättsförhandlingen. I tingsrätten dömdes Sarfo till fängelse i två år och åtta månader för två fall av våldtäkt mot barn. Han sparkades från Malmö efter domen.

Åklagarens främsta bevisning under tingsrättsförhandlingen var konversationer på sociala medier mellan Sarfo och den då 14-åriga flickan. Spelaren har sagt att han inte skrivit meddelandena, men det är enligt tingsrätten motbevisat.

Sarfo har helt och hållet nekat till brott. Försvaret har under rättegången påpekat att flickans biologiska ålder inte är bevisad, men rätten anser att spelaren i två olika konversationer via sociala medier bekräftat att han uppfattat att flickan bara var 14 år.

Försvarssidan har kallat tre nya vittnen till hovrättsförhandlingen, enligt en lokaltidning. Fyra dagar är avsatta för hovrättsförhandlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.