Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att höra vad Bundesligaproffset Hugo Larssons vill se i en ny svensk förbundskapten. Foto: SVT/Bildbyrån

Hugo Larssons krav på nye förbundskaptenen: ”Måste våga köra över folk”

Uppdaterad
Publicerad

Genombrott ifjol och succéflytt till Bundesligalaget Frankfurt. Men speltiden i landslaget har hittills uteblivit för 19-årige Hugo Larsson.

– Jag fick inte riktigt chansen att visa vad jag går för, säger han till SVT Sport.

Hugo Larsson värvades från Malmö FF till Eintracht Frankfurt förra våren. Succén var omedelbar och i juni togs han ut i landslaget. Men trots framgångarna i Tyskland uteblev speltiden i den blågula tröjan.

– Det var speciellt. Jag kände speciellt under hösten att jag förtjänade att spela mer. Så blev det inte riktigt. Det var inte det roligaste landslagsåret jag kom in i. Min bild av hur landslaget är kommer förhoppningsvis bli bättre framöver.

Herrlandslaget i fotboll

”Vågar köra över folk”

Vilken typ av förbundskapten vill du se framöver?

– En tränare med starka idéer som vågar köra över folk. Det behövs när det varit slappt och dåliga resultat. Någon som sticker ut hakan och går in med pondus. Det behövs i landslaget.

Se hela reportaget med Hugo Larsson i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet