Bennison hyllades i natt – efter uppvisning: ”Kommer bli en av de bästa i världen”

Uppdaterad
Publicerad

17-åriga Hanna Bennisons landslagsdebut började med att hon låg bakom ett mål mot världsmästarna.

Efteråt hyllades hon av målskytten Anna Anvegård.

– Varje dag på träningarna får man se att hon kommer bli en av de bästa i världen, säger Anvegård till SVT Sport.

I den 64:e minuten kom supertalangen från Rosengård in. Och tio minuter senare visade hon precis varför hon är Sveriges hopp på fotbollshimlen när hon låg bakom 1–3-målet med en elegant lobb mot världsmästarna, en presentation i högsta klass mot det bästa laget i världen.

– Lite nervös var jag men sen när jag kom ut på planen var det bara att spela och då släppte allting, säger hon till SVT Sport.

Anvegård: ”Kommer vara startspelare i landslaget”

Efter hyllades hon av Anvegård, klubbkamrat i Rosengård.

– Riktigt bra spelare, otroligt bra teknik och spelförståelse. Första hon gör är att tunnla en spelare och lobba in en så vi kan göra 1–3. Jag spelar med henne i Rosengård. Varje dag på träningarna får man se att hon kommer bli en av de bästa i världen, säger Anvegård och fortsätter:

– Man ska inte sätta för stor press på henne men ge henne ett par år tror jag absolut hon kommer vara startspelare i landslaget. Och hon blir inte kvar i Sverige länge till.

Anvegård och Bennison lyfte Sverige

Det blev ett helt annat Sverige med henne och Anvegård på planen. Innan låg Sverige under med 0–3, men under slutkvarten kunde de göra två mål och snygga till siffrorna.

– Jag tycker vi gör en mycket bättre andra halvlek. Det är ändå skönt att vi kan spela rätt jämnt med bästa laget i världen, säger Anvegård.

Träningslandskamper

USA logo

USA

3 - 2

Sverige logo

Sverige

MAPFRE Stadium, Columbus, OH
Publik: 20903
Domare: Ekaterina Koroleva

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.