Foto: Bildbyrån

Ibrahimovic: ”Jag har gjort mina mål”

Uppdaterad
Publicerad

Svensk seger med 3-0 över Kosovo.

Två nya framspelningar från Zlatan Ibrahimovic – som i sin återkomst i landslaget i förstahand inte jagar egna nätkänningar.

– Jag har sagt det till dem att jag har gjort mina mål. Jag hjälper er göra mål så ni kommer närmre rekordet, säger den svenska anfallaren till C More.

Sverige följde upp 1-0-segern i VM-kvalmötet med Georgien med att besegra Kosovo med de klarare siffrorna, 3-0. Zlatan Ibrahimovic stod för två framspelningar i matchen och var nöjd med lagets insats efteråt.

– Det kändes mycket bättre i dag. Ju fler dagar som går, desto bättre lär du känna grabbarna både på och utanför planen. I dag fungerade spelet mycket bättre och det vi hade många bra fina anfall där vi skapade bra chanser, säger han till C More efter segern.

Herrlandslaget i fotboll

”Har gjort mina mål”

På två landskamper sedan återkomsten har Ibrahimovic nu stått för den målgivande framspelningen på tre av de fyra målen. Det första målet får han dock vänta på, vilket han inte verkar ha några problem med.

– Jag har sagt det till dem att jag har gjort mina mål. Jag hjälper er göra mål så ni kommer närmre rekordet, så det känns bra.

Träningsmatch mot Estland

Sverige har en match kvar denna samling när man ska möta Estland i en träningslandskamp på onsdag. En match Ibrahimovic menar att han är redo att spela – om förbundskapten Janne Andersson vill det.

– Ja, det är en match kvar. Jag är här för att köra och har sagt att jag inte ska prata om min ålder utan är här på lika villkor som alla andra. Kroppen känns bra, avslutar han.

LISTA: Fem av Zlatans mest ikoniska landslagsmål (16/03-21)

Världsmästerskapet Kvalet UEFA

Kosovo logo

Kosovo

0 - 3

Sverige logo

Sverige

Fadil Vokrri Stadium, Pristina
Publik: 0
Domare: Tamás Bognár

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet