Sverige besegrar Kosovo med 3-0. Foto: Bildbyrån.

Två framspelningar av Zlatan i ny Sverige-seger

Två målgivande passningar av Zlatan Ibrahimovic.

Det fällde avgörandet när Ludwig Augustinsson och Alexander Isak sänkte Kosovo.

Sverige vann med 3-0, sista målet av Sebastian Larsson, och toppar VM-kvalgruppen före Spanien.

Efter en ringrostig insats mot Georgien åkte Sverige ner till Kosovo för nästa etapp i VM-kvalet, ledda av Zlatan Ibrahimovic.

Med anfallsstjärnan som referenspunkt hotade man framåt, medan Filip Helander var en jätte i ett stabilare försvar än sist.

VM-kval fotboll

Drygt tio minuter in i matchen hann Ibrahimovic före målvakten Samir Ujkani och klackade fram bollen till Ludwig Augustinsson.

Vänsterbacken såg förvånad ut över att ha fått ett så gyllene läge, men när chocken lagt sig skyfflade han in 1-0 för Sverige.

Isak målskytt

Kosovo saknade flera spelare, inte minst i defensiven, och hade problem med att hantera en hungrig ytter på motståndarnas vänsterkant.

Emil Forsberg var kreativ, och strax efter målet serverade han Alexander Isak till ett friläge. Isak rundade målvakten – men missade målet.

Isak fick sin revansch i den 35:e minuten. Då hittade Ibrahimovic honom med en smart passning och Isak satte 2-0 med vänstern.

Målet innebar att han gjort sex mål på sina 20 första a-landskamper. Ibrahimovic svarade i sina unga dagar för sju mål på 20 matcher.

Spiken i kistan

I andra halvlek missade Forsberg målet, på en fin passning av Ibrahimovic, och sedan sköt han högt över i ett läge han skaffat sig.

Minuterna efter att Isak och Ibrahimovic bytts ut mot Marcus Berg och Robin Quaison fick så Sverige straff efter en hands på hörna.

Sebastian Larsson klev fram och skickade in bollen via målvaktens utsträckte händer. 3-0 – och inga fler mål framåt eller bakåt.

Inhopparen Bernard Berisha blev i slutet utvisad efter två gula kort på fyra minuter, innan slutsignalen ljöd och ”Blågult” jublade.

3-0 och tre poäng innebär att Sverige toppar gruppen före Spanien. Nu väntar träningsmatch mot Estland på onsdag.