Sigi Schmid avgår med omedelbar verkan – Zlatans tränare ersätts av sin assisterande. Foto: TT

Zlatans tränare avgår

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic får en ny huvudtränare. Hans nuvarnade tränare i LA Galaxy, Sigi Schmid, avgår efter sex raka matcher utan seger. Han ersätts tills vidare av assisterande tränaren Dominic Kinnear, enligt klubbens webbplats.

Los Angeles Galaxys och Zlatan Ibrahimovics tränare Sigi Schmid avgår med omedelbar verkan efter fotbollsklubbens formsvacka i amerikanska MLS. Tysken ersätts tills vidare av assisterande tränaren Dominic Kinnear, enligt klubbens webbplats.

– Jag har tränat på olika nivåer av fotboll i USA i över 35 år, där jag hängett mig för att främja sporten i vårt land, säger Sigi Schmid till klubbens webbplats. Efter noga övervägande, har jag beslutat mig för att avsluta min tränargärning för den här gången, men jag skulle vilja vara kvar inom sporten. Med sex matcher kvar för laget att kämpa för en plats i slutspelet, förstår jag att tajmingen på det är beslutet är olyckligt.

I senaste ligamatchen tappade Galaxy en tidig 1–0-ledning till 2–6-förlust borta mot Real Salt Lake – lagets sjätte raka match utan seger efter tre förluster och tre oavgjorda.

Slutspelsjagande Galaxy, på åttonde plats i den västra konferensen, spelar sin nästa MLS-match borta mot bottenlaget Toronto i helgen.

Schmid är den mest vinstrika tränare i MLS historia.

Han vann MLS-titeln med Galaxy 2002 och med Columbus Crew 2008.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.