Zlatan Ibrahimovic kunde bara se på när hans Galaxy föll med 6-2! Foto: TT

Trots drömstarten – Zlatans Galaxy förnedrat

Los Angeles Galaxy fick en perfekt start i bortamötet med Real Salt Lake med mål i inledningsminuten. Ändå blev det storförlust för Zlatans MLS-lag. 1-0-ledning blev till slut 6-2-förlust och laget är nu utanför slutspel. Zlatan spelade hela matchen men kom inte närmare mål än en stolpträff.

– Vi var verkligen på gång vi det tillfället, några centimeter in så hade ”Ibras ” nick varit i mål. Efter det blev det bara värre, säger LA Galaxys tränare Sigi Schmid efter matchen till klubbens hemsida.

MLS-mötet Real Salt Lake–Los Angeles Galaxy blev en osannolik målfest. Men inte för Zlatan Ibrahimovics lag.

Det var i och för sig kalifornierna som tog ledningen, när Jonathan dos Santos efter samspel med Ashley Cole och ”Ibra” redan i första minuten tog ledningen.

Albert Rusnák kvitterade för hemmalaget i Utah knappa kvarten senare. Och Damir Kreilachs 2–1 på övertid i första halvlek blev ett förebud om vad som komma skulle.

Men innan dess hade Zlatan en nick i stolpen. Ett mål som potentiellt skulle kunnat ändra förloppet av matchen.

Anka äntrade planen

Jefferson Savarino satte Real Salt Lakes tredje i 48:e. 13 minuter senare var det Kreilachs tur igen. Rusnák gjorde sitt andra efter 67 minuter. Och så ett fullbordat hattrick av Kreilach i 71:a minuten.

Däremellan hann Romain Alessandrini sätta ett tröstmål, vilket innebär slutresultatet 6–2.

– Det är en sån match vi bara måste glömma, fortsätter Schmid. Vi måste ta oss samman nu och omfamna möjligheten.

Det roligaste för Galaxy den här matchen var förmodligen att få bevittna den anka som äntrade planen och vållade uppmärksamhet.

Förlusten gör att Zlatans lag nu är utanför slutspelsstrecket på en åttondeplats i den västra divisionen.

– Vi har en backe att klättra. Vi måste acceptera utmaningen som ligger framför oss. Vi skulle inte vara professionella fotbollspelare om vi inte gjorde det.