Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån

Italiens idrottsminister: Jag skulle fokusera på nästa säsong

Uppdaterad
Publicerad

Serie A-klubbarna kommer att börja lagträna den 18 maj.

Men Italiens idrottsminister Vincenzo Spadafora menar att sannolikheten för att återuppta ligan är låg.

– Om jag var president (i klubbarna) skulle jag fokusera på nästa säsong, säger Spadafora till tv-kanalen La7, enligt The New York Times.

Den 9 mars slog Italiens premiärminister Giuseppe Conte fast att all idrott skulle stoppas i landet. Sedan dess har det diskuterats en hel del kring när fotbollsligan Serie A ska dra igång igen.

Conte sa nyligen att fotbollsspelarna ska inleda individuell träning den 4 maj, och den 18 maj ska man börja med lagträning.

Idrottsministern Vincenzo Spadafora är dock skeptisk till att Serie A kommer att återupptas den här säsongen.

– Möjligheten att återuppta Serie A har blivit mindre och mindre. Om jag var president (i klubbarna) skulle jag fokusera på nästa säsong, säger Spadafora till tv-kanalen La7, enligt The New York Times.

”Kunna bli en europeisk linje”

Frankrike och Nederländerna har avslutat sina fotbollssäsonger. Men Bundesliga, Premier League och Serie A har meddelat att de vill avsluta med spel.

– Besluten i Frankrike och Nederländerna kan göra att Italien följer den linjen. Det skulle kunna bli en europeisk linje, säger Spadafora.

Idrottsministern menar även att klubbpresidenterna i Serie A kan komma med krav att stänga säsongen och börja förbereda sig för nästa.

– Om mästerskapet någonsin skulle återupptas så kommer det säkert att vara bakom stängda dörrar, säger Spadafora.

Zlatan Ibrahimovic, som har tränat med Hammarby, är kvar i Sverige.

KLIPP: Nannskog om Zlatan i Hammarby (24 april, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.