Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg: ”Det är media som har skapat ett kaos”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen publicerade tidningen Göteborgs-Posten uppgiften att IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi skulle få sparken. Att det skulle ha varit på tal dementeras nu – återigen – kraftfullt av Blåvitt.

– Det har aldrig funnits något tvivel att Poya Asbaghi ska träna laget. Vi vill vara extremt tydliga med detta, säger klubbdirektör Max Markusson.

Under onsdagens presskonferens på Kamratgården meddelade IFK Göteborg att sportchefen Mats Gren får sparken med omedelbar verkan. Huvudtränaren Poya Asbaghi stannar däremot kvar och tränar laget.

– Han kommer att göra det idag, han kommer att göra det imorgon och förhoppningsvis kommer han att göra det under många år framöver. Vi vill vara extremt tydliga med att säga det, säger Max Markusson.

Klubbdirektören skickade också en syrlig passning till media, som de senaste dagarna publicerat uppgiften om att Asbaghi skulle få sparken.

– Det är lite intressant det som skrivs i media, man beskriver ett kaos i Blåvitt. Vi har haft en extremt strukturerad process. Jag tycker snarare att det är media som har skapat ett kaos genom spekulationer för tillfället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.