Foto: Bildbyrån

IFK Norrköpings nyårsraket: Christoffer Nyman förlänger kontraktet

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norröping skickade upp en egen liten nyårsraket i natt. Någon minut efter tolvslaget presenterade de nämligen nyheten att kapten Christoffer ”Totte” Nyman förlänger med fyra år.

– Jag är hur glad som helst över att få vara kvar, säger han till klubbens hemsida.

På 248 matcher i allsvenskan har ”Totte” gjort 79 mål för sitt IFK Norrköping, och är därmed den just nu aktiva spelare som gjort flest mål i serien.

– Jag ville se vad det fanns för möjlighet att få ett sista äventyr någon annanstans. Sen var IFK på tapeten hela tiden och var minst lika aktuellt. Nu blev beslutet att jag stannar i IFK och jag är hur glad som helst över att få vara kvar, säger Nyman till klubbens hemsida.

Även sportchefen Tony Martinsson är nöjd med förlängningen.

– Det är alltid svårt att hitta de här målskyttarna och han är den som också jobbar extremt hårt och sätter nivån över hur vi vill framstå. Vi vill vara ett hårt jobbande lag som ger allt från första till sista sekunden – och det gör Totte. Han symboliserar IFK Norrköping och är en viktig kulturbärare. Det blir ett fantastiskt bra avstamp inför det nya året, säger han.

MER ALLSVENSKAN: Årets fullträffar i allsvenskan (7 november 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Årets fullträff i allsvenskan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.