Förre landslagsstjärnan Carli Lloyd är starkt kritisk mot spelarnas firande efter segern mot Portugal. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ikonen Carli Lloyd sågar USA:s firande – får mothugg: ”Galet”

Uppdaterad
Publicerad

De var bara ett stolpskott ifrån att missa slutspelet – men trots det dansade och skrattade de amerikanska damerna tillsammans med de tillresta fansen efter 0-0-matchen mot Portugal.

Något som fick den före detta VM-guldhjälten Carli Lloyd att koka.

– Att dansa och le efter att deras ena stolpe varit matchens lirare... De ska vara glada att de inte är på väg hem just nu, säger Lloyd i tv-kanalen Fox News sändning.

En förlust mot Portugal hade inneburit slutet för förhandsfavoriten USA i detta VM – och det var riktigt nära att det blev ett uttåg ur turneringen. Portugal skapade klart mest målchanser under slutskedet av matchen och Ana Capetas stolpträff i den 91:a minuten vid ställningen 0–0 höll på att skicka hem amerikanskorna.

SE MER: Så nära var USA att åka ur VM

Men trots att man var centimeter från att åka ur VM firade de amerikanska damerna avancemanget rejält.

På tv-bilder kort efter slutsignalen sågs bland annat Megan Rapinoe, Alex Morgan och Trinity Rodman skratta, dansa och ta selfies med fans.

”Aldrig sett något liknande”

Något som fick den experten Carli Lloyd att koka i Fox News studio.

– Jag har aldrig sett något liknande. Visst, man ska vara respektfull mot fansen och kunna säga hej till sin familj, men att dansa och le efter att deras ena stolpe varit matchens lirare... De ska vara glada att de inte är på väg hem just nu, säger Lloyd.

Förbundskaptenen Vlatko Andonovski tycker att Lloyds uttalande är galet.

– Det här laget ville vinna den här matchen mer än någonting annat och spelarna har gjort allt för att förbereda sig för den här turneringen och för varje match. Att ifrågasätta mentaliteten i detta lag, deras vilja att vinna och tävla, är inget annat än galet, säger Andonovski enligt AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.