Foto: Bildbyrån

Marcus Berg inför derbyt: ”Våra motståndare måste vara jävligt bra för att slå oss”

Uppdaterad
Publicerad

Tredje omgången i allsvenskan.

Då väntar derby mellan Häcken och IFK Göteborg.

– När vi spelar som vi kan så vet vi att våra motståndare måste vara jävligt bra för att slå oss, säger Blåvitts Marcus Berg till SVT Sport.

IFK Göteborgs säsongsstart har gått enligt plan. De blåvita har plockat sex poäng på de två inledande matcherna där man mött nykomlingarna Värnamo och Helsingborg.

När SVT Sport möter lagkaptenen Marcus Berg vankas det sol, påskhelg och uppladdning inför ny match.

– Det har varit helt okej. Två vinster är sex poäng, det är otroligt viktigt. Sen är det mot två nykomlingar, två matcher som vi ska vinna. I början är det alltid så att man inte riktigt vet var man står. Vi har gjort jobbet och tagit de poängen vi ska. Men vi vill alltid bli bättre, så är det, säger han till SVT Sport.

”En lång och jobbig vinter”

Frontfiguren har två omgångar in visat att han kommer att vara avgörande för Blåvitt i år – igen. I respektive match agerade han segerorganisatör. Anfallaren konstaterar att det är glädjefyllt att vara igång med det efterlängtade seriespelet.

– Det känns fantastiskt. Just nu känns det som det var längesen det var minusgrader och snö. Man satt bara och väntade och längtade efter att allsvenskan skulle dra igång. Det är otroligt härligt att det rullar nu. Det har varit en lång och jobbig vinter.

”En rival”

Nu väntar en tuffare motståndare för Blåvitt. Man besöker Häcken – som å sin sida slagit AIK och Degerfors under inledningen av säsongen – på söndag.

– Det är ett derby. En rival. Häcken som har varit ett topptippad lag i några säsonger. De har ju investerat i sin trupp nu, så det är många bra spelare. Det blir en tuff match på deras hemmaplan, på plastgräs dessutom.

– Men jag tycker att vi har ett bra ”go” i laget och gör saker som är bra. När vi spelar som vi kan så vet vi att våra motståndare måste vara jävligt bra för att slå oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.