Caroline Seger inför OS-genrepet mot Australien Foto: TT/Bildbyrån

Caroline Seger: ”Det gäller att inte syna alla sina kort”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige OS-genrepar mot Australien på tisdag.

Australien som svenskorna senare i sommar ställs mot i gruppspelet i Tokyo.

– Det gäller att inte syna alla sina kort, säger Caroline Seger till SVT Sport.

För förbundskapten Peter Gerhardsson blir det en avvägning om hur likt laget spelar i träningslandskamp och senare på OS.

– Det skulle förvåna mig om de eller vi gör exakt samma på fasta situationer som vi kommer göra under OS, säger förbundskaptenen.

Damlandslaget i fotboll

Svensk tränare

Australien tränas av Tony Gustavsson som tidigare tränat både klubbar i Sverige och USA:s landslag.

– Det var länge sedan vi mötte Australien men de har en svensk tränare som jag tror har väldigt bra koll på oss. Så det blir en taktisk match. De är ett fysiskt lag, tekniskt och spelskickligt lag, säger Kosovare Asllani till SVT Sport.

Chelseaspelaren Sam Kerr är lagets stora stjärna en spelare som Magdalena Eriksson möter dagligen i klubblaget.

– Hon är fantastiskt skicklig, duktig i djupled men också i target-spel. Det är en fördel att jag känner till henne men det kommer fortfarande bli svårt att spela mot henne oavsett, säger Magdalena Eriksson.

Seger slår landskampsrekord

Lagkaptenen Caroline Seger spelar sin 215:e landskamp mot Australien och blir där med Sveriges mesta landslagsspelare.

– Det ska bli otroligt kul. Jag har sett fram emot det länge att äntligen få göra det här. Det ska bli sjukt roligt, att få uppleva det med det här fantastiska gänget och på hemmaplan, säger hon.

Eriksson hyllar sin kapten.

– Seger är alltid bra. Jag har aldrig sett henne göra en dålig match. Men också personlighetsmässigt, hur hon får alla spelare att känna sig viktiga och sedda. Hon är en sann ledare, säger Magdalena Eriksson.

26 blir 18

Det OS-förberedande lägret i Kalmar går mot sitt slut, den 26 spelare stora truppen ska bli 18.

– Det är prövningar för oss, vi behöver få speltid tillsammans för att utveckla vårt spel och få en bra känsla tillsammans, säger Fridolina Rolfö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet