Inhoppande kapten räddade MFF-poäng

Publicerad

Det krävdes en rutinerad inhoppare för att de regerande mästarna skulle få med sig poäng borta mot Örebro. Markus Rosenbergs kvittering i andra halvlek gav slutresultatet 1–1.

Åge Hareide valde att kasta om rejält i Malmös startelva. 19-årige Franz Brorsson gjorde allsvensk debut för klubben, liksom nyförvärven Kári Árnason (lagkapten!) och Vladimir Rodic. Samtidigt satt nyckelspelare som Rosenberg, Wolff Eikrem och Tinnerholm på bänken.

Det märktes dock inte nämnvärt i första halvlek. MFF spelade bäst och skapade mest, men resultatet i paus var alltjämt mållöst.

Drömmål gav ledning

Något som Daniel Nordmark såg till att ändra på, tio minuter in i andra. Med ett välplacerat vänsteravslut strax utanför straffområdet, otagbart i Zlatan Azinovics högra kryss, gav han något överraskande Örebro ledningen.

Markus Rosenberg hade ersatt Jo Inge Berget i halvtid, tagit över kaptensbindeln och skulle även iklä sig rollen som poängräddare. Framspelad av nyförvärvet Rodic kunde den inhoppande lagkaptenen kvittera efter ett avslut i straffområdet.

Båda lagen nära avgörande

Båda lagen var sedan nära att få med sig samtliga tre poäng. Rosenberg fick, på gränsen till offside, ett mål bortdömt och i slutminuterna var sedan Örebro centimetrar ifrån, efter att Ayanda Nkili sprungit sig fri från egen planhalva. Zlatan Azinovic lyckades dock rädda det tama avslutet.

1–1 innebär att Malmö nu inte har vunnit i allsvenskan på fyra omgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet