Dejan Kulusevski. Foto: Bildbyrån

”Inte världens lättaste grej att komma in som 20-åring”

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevskis nya verklighet i Juventus har varit en utmaning.

Han beskriver den första tiden som helt okej.

– Det är inte världens lättaste grej att komma in i Juventus som 20-åring, säger han.

Dejan Kulusevski bytte Parma mot storklubben Juventus inför den här säsongen.

I Juve, som ligger trea i ligan, har det blivit 14 matcher från start och elva inhopp för landslagssvensken som beskriver en stor omställning.

– Det har varit helt okej. Det är inte världens lättaste grej att komma in i Juventus som 20-åring och spela så mycket matcher som jag har gjort. Jag tycker att jag och laget gör vårt bästa, säger han.

Det har blivit tre mål i italienska ligan för mittfältaren den här säsongen.

– Jag har spelat på en ny position i varje match. Det är väldigt lärorikt. Jag är väldigt nära där jag vill vara. Det är det sista lilla som fattas, säger Kulusevski.

I landslagets senaste VM-kvalmatch fick han börja på bänken och kom in först i 83:e minuten. Det lägger han ingen större vikt vid.

– Ibland spelar man, inte ibland spelar man inte. Det var en mycket bra vinst och jag är mycket glad för lagets prestation.

KLIPP: Sverige besegrade Kosovo med 3-0 (28 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.