Inter säkrade cuptiteln efter stor dramatik. Foto: Bildbyrån

Inter cupmästare efter förlängningsdrama

Inter är cupmästare igen.

Finalen mot Juventus bjöd på stor dramatik där Ivan Perisic till slut blev stor hjälte med två mål i förlängningen.

Inter tog därmed första inhemska cuptiteln sedan 2011.

Den italienska cupfinalen på Stadio Olimpico i Rom blev till en riktig rysare.

Efter 2-2 vid full tid gick rivalmötet mellan Juventus och Inter till förlängning. Väl där skulle kroaten Ivan Perisic bli stor hjälte när Inter säkrade titeln.

Först orsakade Juventus-försvararen Matthijs de Ligt en straff i den 99:e minuten. En straff som Perisic förvaltade på bästa sätt till 3-2.

Bara minuter senare var det dags för 33-åringen igen. Federico Dimarco hittade in till Perisic i straffområdet som på halvvolley skickade upp bollen i bortre krysset, ottagbart för Mattia Perin i Juventus-målet.

Åttonde cuptiteln

Efter Perisics två snabba mål var det irriterat i Juventus-lägret. Något som resulterade i att bland annat tränare Massimiliano Allegri syna det röda kortet. Juventus orkade heller inte komma närmare målmässigt.

Inter kunde istället kontrollera sista minuterna av förlängningen och säkra triumfen.

I och med segern tog Inter första cuptiteln sedan 2011. Det var också klubbens åttonde Coppa Italia-titel genom tiderna.

MER ITALIEN: Inter vände mardrömsläge (6 maj)