Zlatans Milan kryssade i derbyt – svensken nära bli hjälte

Derby della Madonnina i Serie A och Zlatan Ibrahimovic fanns med från start.

Svenskens Milan kvitterade till 1-1 efter att Inter först tagit ledningen på straff.

Kvällens drabbning var det 229:e derbyt lagen emellan och det senaste vanns av Inter med hela 3-0. Milan, som vid seger kunde gå upp i ensam serieledning, är obesegrat i ligan hittills.

Det blev delad pott i en sprakande och underhållande tillställning som svängde en hel del fram och tillbaka.

Blott tio minuter in i matchen fick Inter en straff efter att den tidigare Milanspelaren Hakan Calhanoglu fällts av Franck Kessie. Samme Calhanoglu tog sedan själv hand om elvameterssparken och var kylig när han gav sitt lag ledningen.

Men Milan kom med ett snabbt svar.

De rödsvarta fick en frispark på offensiv planhalva som Sandro Tonalis känsliga högerfot tog hand om. Italienaren skickade in en lurig boll i straffområdet som Interbacken Stefan de Vrij nickade in i eget mål.

Straffräddning och stolpträff

Det tog inte mer än några minuter innan nästa smäll för Milan.

Lautaro Martinez snurrade upp Fodé Ballo-Touré som hamnade på efterkälken. Den senare fällde anfallaren och fick straff emot sig – men den här gången gick den inte i mål. Fram klev argentinaren som själv fixade straffen när Ciprian Tatarusanu gick åt rätt håll och räddade.

Inter var sedan, trots straffmissen, det klart starkare laget när den andra halvleken drog igång. De blåsvarta tog sig fram till ett flertal halvchanser i form av tilltrasslade situationer i offensiv box, men utan utdelning.

Med tio knappa minuter kvar fick Milan ett gyllene frisparksläge som Ibrahimovic tog hand om. Svensken stod för ett hårt, distinkt och pressat skott, som dock riktade sig aningen rakt på Samir Handanovic.

I 89:e minuten var ”Rossoneri” nära – igen. Alexis Saelemaekers avancerade och tog många löpmeter med bollen centralt i banan för att sedan avlossa ett tungt distansskott rakt i stolpen.

Matchen slutade 1-1.

Milan gästar Fiorentina härnäst och Inter tar emot Napoli.

SE OCKSÅ: Zlatan-klippet som setts över 100 miljoner gånger