Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Inter upp i serieledning efter vändningen. Foto: Bildbyrån

Inter vände mardrömsläge – upp i ligatoppen

Uppdaterad
Publicerad

Med två matcher kvar att spela går Inter upp i tabelledning i Serie A-fotbollen.

Empoli besegrades efter att Milano-laget vänt 0–2 till 4–2.

Därmed sätter man rejäl press på konkurrenten Milan i toppen.

Med bara några få omgångar kvar av Serie A har Inter gjort det man kunnat för att ge sig själva det bästa utgångsläget inför lagets två sista matcher.

Men det satt långt inne. Efter en halvtimmes spel hade gästande Empoli tagit ledningen två gånger om, och hade inte Szymon Zurkowski varit offside hade det kunnat bli ännu ett.

Martinez påbörjade vändningen

Vändningen påbörjades med fem minuter kvar av den första halvleken. När Simone Romagnoli i ett försök att rensa undan bollen i stället skickade in den i eget mål vädrade Inter morgonluft och fem minuter senare hade Lautaro Martinez kvitterat.

I den andra halvleken gick det Inters väg. Martinez blev tvåmålsskytt när han satte 3–2 och Alexis Sanchez fastställde slutresultatet genom att sätta 4–2 tätt intill den högra stolproten på stopptid.

Segern innebär att Inter kliver upp på förstaplatsen i ligan, en poäng före Milan som dock har en match mindre spelad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.