Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Egna kritiken efter matchen: ”Inte godkänt”

Uppdaterad
Publicerad

Till sist blev det seger mot Schweiz. Men den satt förvånansvärt långt inne.

– Helt klart att vi kan mycket bättre, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till SVT Sport efter matchen.

– Det är mycket som inte stämmer, konstaterar lagkapten Caroline Seger.

Det fanns mer att önska från Sverige i matchen mot Schweiz. Det blev bara 2–1, trots att blågult på förhand var storfavorit och att målkalas på flera håll förväntades.

– Fruktansvärd prestation av Sverige och en dålig match överlag. Jag kräver mer av en EM-guldkandidat. Det var väldigt många slarviga passningar, få löpningar och precisionen i sista tredjedelen satt inte, säger SVT:s expert Nazanin Vaseghpanah.

”Inte godkänt”

Lagkapten Caroline Seger kommer med liknande reflektioner efter matchen.

– Det är mycket saker som vi måste bli mycket bättre på. Passningsspelet idag är inte godkänt, säger hon till SVT Sport efter matchen.

– Vi får jobba jättehårt mot Schweiz. Vi måste vara medvetna om att inget löser sig av sig självt, fortsätter hon.

Både hon och förbundskapten Peter Gerhardsson är nöjda med att få med sig tre poäng, till sist.

– Jag är glad att vi vinner matchen och är glad för att vi kan ta oss vidare här efter sista matchen mot Portugal, säger Gerhardsson.

”Vi kan mycket bättre”

Även om han tonar ned förväntningarna på Sverige inför matchen, ser han förbättringspotential i den blågula prestationer.

– Vi har ju fler avslut än motståndaren och... någonstans är det vår effektivtet och passningsspelet som måste bli bättre. Helt klart att vi kan mycket bättre. Det kommer vi att prestera redan på söndag mot Portugal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.