Alexander Isak under onsdagens presskonferens. Foto: Bildbyrån

Alexander Isak om Henrik Larsson: ”Otroligt kul för svensk fotboll”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Larsson ansluter till ett Barcelona i kaos.

Men landslagsstjärnan Alexander Isak ser fram emot legendarens comeback i spansk fotboll.

– Det är otroligt stort att han fått en roll i Barcelona, säger Isak.

Den 21 augusti presenterades den svenske fotbollsikonen Henrik Larsson som assisterande tränare i Barcelona under nye huvudtränaren Ronald Koeman.

Den nya generationens svenske anfallsstjärna, Alexander Isak, välkomnar Larsson till La Liga.

– Det är otroligt kul för svensk fotboll. Det är väldigt stort att Henrik Larsson får en roll i Barcelona. Sedan ska det bli väldigt intressant att se hur det blir med den här situationen i klubben. Det snackas väldigt mycket om det i hela världen, inte bara i Spanien, säger Isak.

”Det är seriösa matcher”

Den 20-årige Real Sociedad-anfallaren ser fram emot de tuffa matcherna som väntar Sverige mot Frankrike på lördag och Portugal på söndag.

– Det är inga träningsmatcher liksom. Det är matcher som har stor betydelse för framtiden och lottningar så det är seriösa matcher. Jag förväntar mig att det bästa laget spelar.

– Spelar man mot ett världslag så är man medveten om deras kvalitet och att den är oerhört stor. Men de här matcherna är roliga att spela. Jag tänker inte så mycket på att de är bra utan fokuserar mer på vad jag är bra på, fortsätter Isak.

SE OCKSÅ: SVT Sport träffar Alexander Isak (1 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.