Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Nannskog: ”Nästan samtliga kan förvänta sig speltid”

Uppdaterad
Publicerad

Det är bara två vilodagar mellan Sveriges två hemmamatcher i Nations League. Först möter man Frankrike på lördag och sedan Portugal på tisdag. Då tror SVT Sports expert Daniel Nannskog att det blir stor spelarrotation.

– Jag tror nästan samtliga spelare kan förvänta sig speltid, säger han.

Förbundskapten Janne Andersson sade på dagens presskonferens att startelvan är mer oklar än vanligt inför de kommande matcherna.

– Alla 23 spelare är tillräckligt bra för att tas ut i en startelva, sade han.

Herrlandslaget i fotboll

Daniel Nannskog förstår förbundskaptenen.

– Det är många spelare som kommer från semester och man vet inte riktigt var man har dem. De närmaste träningarna kommer säkert att ge svar. Det måste vara oerhört speciellt som förbundskapten, ofta har man sin elva klar men nu är det helt öppet. Väldigt speciell situation, säger experten.

Det finns en spelare som Nannskog är extra sugen på att se i den blågula tröjan.

– Jag är väldigt nyfiken på Dejan Kulusevski. Man har sett de kliv han har tagit i Serie A och den målskytt han är. I a-landslaget har vi bara sett ett litet inhopp tidigare, nu vill man ha mer och se att han tar för sig och är lika bra som han är i Serie A.

KLIPP: Janne Andersson: ”Tyder på okunskap”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet