Ludwig Augustinsson under onsdagens presskonferens och Frankrikes anfallsstjärna Kylian Mbappé. Foto: TT/Bildbyrån

Augustinsson: ”Kan inte gå ut och vara rädda”

Uppdaterad
Publicerad

Världsklassmotstånd i form av Frankrike på lördag och Portugal på tisdag.

Men Sverige räds inte det kommande motståndet i Nations League.

– Jag har aldrig gått in på planen och varit rädd för en motspelare, men det är klart att vi har respekt, säger försvararen Ludwig Augustinsson.

På lördag ställs Sverige mot Frankrike på Friends Arena. Då väntar några av världens främsta fotbollsspelare, till exempel Kylian Mbappé (PSG), Anthony Martial (Manchester United) och Antoine Griezmann (Barcelona).

Men försvararna Ludwig Augustinsson och Sebastian Holmén räds inte det stjärnspäckade motståndet.

Herrlandslaget i fotboll

– Man kan inte gå in på en fotbollsplan och vara rädd för motståndet, då har man redan förlorat på förhand. Det här är en nivå jag inte riktigt har varit på innan så jag ser fram emot detta och att få lite speltid, säger Holmén vid onsdagens presskonferens.

”Vi kan hantera stjärnorna”

Augustinsson, som till vardags spelar i tyska Werder Bremen, har erfarenhet från Bundesliga av att möta till exempel Lucas Hernández (Bayern München) och Dayot Upamecano (Leipzig).

– Vi vet vilka världsspelare de har och det kommer att bli en jäkla uppgift för hela laget. De har många skickliga spelare, speciellt offensivt, så det gäller att vi vässar formen de här dagarna så att vi är med.

Och några dagar senare blir det Ronaldo och de andra i Portugal?

– Ja, men vi har spelat bra mot stora lag innan. Vi mötte Frankrike för några år sedan och gjorde det bra, vi kan hantera de här stjärnorna på ett bra sätt. Vi har haft rätt mått av respekt, säger Augustinsson.

ARKIV: Landslagsbacken räddade klubben kvar på stopptid (7 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet